Bezoek de molen

De Johanna is bijna altijd open op zaterdag. Iedereen kan naar binnen lopen en de molen bekijken. Als de molenaar tijd heeft vertelt hij of zij graag over alles wat er te zien valt en hoe het werkt.

Rondleiding

Als u een uitgebreide rondleiding wenst dan is dit mogelijk voor een gezelschap vanmaximaal 10 mensen. U krijgt de gelegenheid om enkele zaken uit te proberenen een uitgebreide toelichting op het reilen en zeilen van zowel het molenaarschap als het malen als de molen zelf.

Het is gewenst om u hiervoor van te voren aan te melden. Derondleiding duurt ongeveer 1 uur en kost 25 euro

workshop molenaar

Een leuke actieve activiteit is het volgen van een workshop molenaar. U gaat alle handelingen die de molenaar moet uitvoeren ervaren en uitproberen. U kunt dit doen met maximaal 4 mensen. Trek oude kleren aan! De workshop duurt 1 dagdeel en kost 40 euro. Een leuk kado! Dit kan op vrijdag en op zaterdag. U dient zich hiervoor aan te melden.

kinderfeestje

Omdat de molen in een kinderspeeltuin staat, is het een leuke en verrassende activiteit voor een kinderfeestje. Er wordt in overleg met de molenaar een passend programma gemaakt, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. De kinderen kunnen in groepjes de molen in en eventuele andere kinderen kunnen dan buiten in de tuin blijven spelen. Dit kan op vrijdag en op zaterdag. De kosten hiervoor zijn 30 euro en u dient zich van te voren aan te melden.

Klassenbezoek

Het is mogelijk om met een schoolklas de molen te bezoeken op vrijdag. Afhankelijk van de leeftijd en eventueel het thema, wordt er met de molenaar een programma gemaakt. Voor scholen uit Culemborg is er financiering vanuit het NME programma. Voor overige scholen worden de kosten in overleg afgesproken